Vrijdag 14 oktober 2023 is het 25 jaar geleden dat de eerste bewoners van Leidsche Rijn de sleutel kregen overhandigd. Dat was pionieren, ook omdat nog lang niet zeker was of de essentiële aanleg van de Leidsche Rijntunnel in de snelweg A2 wel door zou gaan. Het kronkelige pad langs vele beslissingen over de wijk en de tunnel is nog altijd fascinerend, vooral omdat de hele ontwikkeling diverse keren aan een zijden draadje heeft gehangen, inclusief een potje ‘wie knippert het eerst met de ogen’ tussen burgemeester en minister in de kantoortoren van Rijkswaterstaat,
Ter gelegenheid van dit jubileum heb ik mijn boek over de ontwikkeling van de tunnel bijgewerkt met een extra hoofdstuk. Het is vanaf 15 oktober te koop op Apple Books, Kobo, en Google Play.
Voor vrienden en connecties is deze nieuwe versie van ‘Leidsche Rijntunnel, inrijden op eigen risico’ nu al verkrijgbaar in de voorverkoop op Smashwords (creditcard of PayPal).

Liever een papieren versie? De eerste druk is alleen nog tweedehands verkrijgbaar, probeer boekwinkeltjes.nl bijvoorbeeld. Stuur me bericht als je op de hoogte wilt blijven zodra ik een geschikte oplossing heb gevonden om de uitgebreide versie ook op papier uit te brengen.

O, en natuurlijk is Leidsche Rijn nog niet af. Maar ook zijn de plekken van het eerste begin alweer aan onderhoud toe. Hieronder twee foto’s uit de research voor de digitale uitgave.