Je moet maar durven: je registreert gewoon acquisitiefraude.nl en advertentiefraude.nl voor een mooi verhaal en vervolgens stuur je namens bedrijvengidsonline.nl onvervalste spooknota’s de wereld in. Vandaag lag de mijne bij de post met de slordigheden die bij dit soort tekst horen:

Gaarne betaling binnen 14 dagen ov.v. van uw Referentienummer

Een punt te weinig en als je v. afkort, kun je je de inkt voor ‘van’ besparen, heren.
Betaling? Ik heb nergens om gevraagd en ik heb geen enkele behoefte aan vermelding op een schimmige website.
Natuurlijk, als je goed kijkt staat het ook nog ergens in kleine lettertjes vermeld:

Dit is een aanbieding en geen factuur. Bij acceptatie…

Nog wat extra informatie over deze acties waar nog steeds heel veel mensen intrappen. Alle genoemde onderneminkjes en websites zijn eigendom van Website Services BV in Amsterdam, een bedrijf dat nog wat domeinnamen exploiteert die net niet helemaal zijn wat ze lijken: telefoongids.com (heeft niets te maken met telecomaanbieders) en internetgemeentegids.nl (heeft niets te maken met de overheid). Op de sites tref je niet meer aan dan bij elkaar geharkt materiaal uit openbare bronnen en de suggestie van informatie, zeg maar hetzelfde niveau als de spooknota van BedrijvenGidsonline. Op die website staat mijn eigen tekstonderneming trouwens vermeld met het juiste adres, maar een verouderd telefoonnummer. Tja, dat krijg je als je beschimmelde bestanden blijft uitmelken.
Website Services BV zit aan de Donker Curtiusstraat 7 in Amsterdam en handhaaft zich bekwaam in de internetvijver: het bedrijf deponeerde in 1998 zijn eerste jaarrekening bij de Kamer van Koophandel. Jammer genoeg zonder verlies- en winstrekening, zodat ik je niet kan vertellen hoe profijtelijk deze handel in pseudo-informatie is.

Edit:
Meer over spooknota’s staat hier:
http://www.fraudemeldpunt.nl/index.php?p=70&news=178&msses=3adedbee1a504bda2f281cf5d7e2d6d0